Date: 17.08.2009
Dieta ayurvedica
Alimentele pe care le mancam pot reprezenta o cantitate foarte mare de energie. Aceasta energie trebuie sa fie benefica pentru organism si sa ne aduca o stare de bine, sa acopere necesitatile organismului si sa nu ne puna in pericol sananatea.
In dieta ayurvedica se sustine ca hrana este prana (suflet), de aceea mancarea noastra, tot ce ingeram, trebuie sa fie constituit din alimente proaspat preparate sau alimente crude care sa ne ofere un maximum de nutrienti.
 
Dieta ayurvedica: Plan
Ayurveda acorda foarte mare importanta programului zilnic, care daca este haotic duce la imbolnaviri.
Obezitatea �i excesul de greutate sunt determinate in general de stilul de viata.
Daca nu avem un stil de viata sanatos, este clar ca mai devreme sau mai tarziu greutatea (si implicit starea noastra de sanatate) va avea de suferit. Dieta ayurvedica propune un program, o rutina zilnica care trebuie respectata.

In ce consta dieta ayurvedica
Cateva principii ayurvedice pentru o alimentaţie sanatoasa care sa iti mentina silueta iti vor fi prezentate de eLady.ro in cele de mai jos.
Punerea in practica a recomandarilor din dieta ayurvedica duce la slabire deoarece dieta ayurvedica ajuta la metabolizarea completa a alimentelor si la eliminare eficienta a toxinelor, care au drept consecinta o mai buna stare de sanatate.
- Respecta cele trei mese principale ale zilei si mananca in asa fel incat sa iti satisfaci cel mult 75% din apetit.
- Dupa fiecare masa trebuie sa faci o pauza de zece minute (pentru siesta) inainte de a te apuca de continuarea programului tau zilnic.
Sub nici un motiv nu sari peste o masa!
- Masa de pranz trebuie sa fie cea mai consistenta, deoarece focul digestiv (agni) se afla la apogeu in jurul orei 12.00.
- Nu trebuie sa bei în timpul meselor bauturi reci, pentru ca se ingreuneazÄ� digestia. Dupa masa trebuie sa bei insa ceaiuri (infuzii) de plante care stimuleaza digestia. In dieta ayurvedica sunt recomandate ceaiurile de mentÄ�, coriandru, ghimbir, intotdeauna ceaiurile se beau dupa masa si neindulcite.
- Purificarea organismului (prin irigarea colonului, purgatii, remedii detoxifiante) este recomandata in dieta ayurvedica.
- Fa miscare zilnic (mers pe jos, mers pe bicicleta, exercitii la sala).
- Odihneste-te indeajuns. Trebuie sa stii ca cele mai bune ore pentru somn sunt in intervalul dintre ora 22.00 si 6.00.
Nota: Inainte de a incepe orice fel de regim alimentar, consultati-va medicul!

 
 

 

Informeaza-ma

Daca doriti sa primiti pe e-mail informatii cu cele mai noi articole, treceti adresa de e-mail in spatiul de mai jos.

Click Stiri
Ce este obezitatea? Obezitatea poate fi descrisa ca fiind cea mai întalnita dereglare de nutritie. Obezitatea este o conditie în care se acumuleaza excesiv grasime în organism, fie din cauza consumului de alimen ...